Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Cum se comunica adresa de mail?


     E-mail marketing este o procedura des utilizata in alcatuirea de canale de comunicatie intre furnizori si clienti. Aceasta are urmatoarele avantaje: 
  • poate fi utilizata pe toate dispozitivele 
  • este relativ ieftina 
  • sporeste implicarea clientilor
         Trimiterea de mesaje mail presupune identificarea posibililor clienti si aflarea adreselor de mail. Comunicarea de mesaje mail trebuie facuta cu respectarea regulilor din NET:

  1. Evitarea spam-ului. "Acesta este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse si servicii dubioase, practicata in industria e-marketingului si de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la optiune. Aceasta metoda se folosește și la colectarea adreselor de e-mail utilizând metode de genul Citește și dă mai departe. Continutul acestor mesaje variaza de la texte biblice, urari de bine cu indemnarea de a trimite mai departe, in caz contrar vor urma evenimente neplacute, pana la mesaje cu caracter alarmant menite sa atraga atentia asupra unui fapt plauzibil, indemnand cititorul sa trimită mesajul și altor persoane. Aceste mesaje rulează într-o anumită comunitate iar emitentul acestui mesaj foloseste diferite metode pentru a ajunge iar in posesia lui. Adresele de email colectate sunt cel mai adesea vandute cu scopul de a trimite alte mesaje SPAM cum ar fi cele comerciale". (Wikipedia)
  2. Mesajele mail se transmit numai in urma consimtamantului destinatarului cu respectarea Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice.
        Dupa cele de mai sus o sa te intrebi cum sa formezi legal o baza de date cu adrese de mail pentru a comunica informatii despre afacerea ta? Si daca esti un posibil client atunci este bine sa stii care sunt modalitatile corecte de a-ti comunica adresa de mail.
  1. Adresele de mail se pot colecta din relatiile comerciale cu clientii.
  2. In site-ul web exista un formular de abonare la newsletter.   
  3. In ambele cazuri se va cere in mod explicit acceptul pentru primirea de mesaje mail cu caracter comercial.
  4. Destinatarii trebuie sa cunoasca procedura de dezabonare de la newsletter si evident de iesire din baza de date.
       Acum avem baza de date cu adrese de mail asa ca putem sa dam drumul la... porumbei.
       Vor zbura pana la urmatoarea postare.
          
            

Postări populare