Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Abilitatea de a prezenta realitaea

   Da, imi place mult imaginea pe care am atasat-o articolului de astazi. Nu stiu cat este de "lucrata"  fata de realitate important este ca transmite ceva. Fiecare va lua din aceasta imagine mai mult sau mai putin dar, sigur va lua ceva. Nu cred ca poate fi cineva indiferent si daca este, atunci mergem pe NET la Wikipedia unde gasim: „Nulla regula sine exceptione” cu traducerea intuita: "nici o regula fara exceptie". 
     NET-ul este locul unde informatia este etalata de asa maniera incat sa fie gasita cat mai rapid. Cum se realizeaza asta? Prin descrierea subiectului, descrierea realitatii, definirea caracteristicilor de o asemenea maniera incat sa atraga atentia. Atunci cand faci o descriere corecta a unui produs de pe site vei pune cat mai multa informatie si vei face asta numai daca tu crezi in produsul prezentat. Pe NET asta se "vede" si clientii capata incredere in site-ul tau. 
    Sa presupunem ca ai o firma care livreaza pizza la domiciliu si descri un produs. Fotografii, ingrediente, modalitate de prezentare, conditii de livrare, etc. Mai trebuie ceva. Acel ceva pe care sa il pui in descriere asa incat clientul sa "simta gustul" produsului si sa il "vada" aburind in tava. Acum treci de cealalta  parte a ecranului, pe post de consumator, si cauta pe Google: "pizza in [aici tastezi denumirea orasului] la domiciliu". Daca ai sa mananci o pizza inseamna ca unul dintre site-uri a avut o descriere adevarata a produsului. Daca nu, inseamna doar ca ai citit cu atentie acest articol.  
     Trebuie sa intelegi ca motorul de cautare are o privire tehnica asupra site-ului. El structureaza informatia si iti aduce in rezultatul cautarii ceea ce a gasit, folosind analiza cuvintelor cheie prin prisma unor algoritmi performanti. Dar oricat de performanti sunt acestia nu pot face mai mult in momentul in care ai deschis pagina. Aici intervine "harul" descrierilor adevarate, acelea care il determina pe utilizatorul simplu sa devina client.

    

"Caii fac un peisaj sa arate frumos." -  Alice Walker

     

Comentarii

Postări populare