Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Cauta ... un vis


    In fiecare an incerci sa ai o vacanta in care sa mergi intr-un loc nou, in care nu ai mai fost. Mai departe sau mai aproape, la munte sau la mare, destinatiile sunt luate din visul unui an intreg. Sunt ani in care lucrurile merg bine si vezi acele locuri sau sunt ani in care... vacanta ramane un vis pentru viitor. Atunci cand faci planul pentru perioada in care sa-ti implinesti visul trebuie sa cauti cazare, masa, transport, locuri pe care sa le vezi, etc. Asta daca nu apelezi la o agentie de turism care poate rezolva totul si ai ceea ce eu numesc vacanta fara adrenalina. 
      Cautarea unui loc de cazare, care sa
intruneasca toate sau cat mai multe din cerintele tale, poate fi facuta pe NET. Prin 2010 cand planificam vacanta NET-ul nu era plin de directoare de turism. Nu le enumar aici pentru ca nu stiu pe care sa il pun in fata. Erau site-uri ale locatiilor si motorul de cautare le aducea in prima pagina pe cele ce corespundeau cerintelor tale. Astazi, in rezultatele cautarilor apar in primele pagini directoarele de turism si abia apoi site-uri ale locatiilor. Daca este bine sau nu decizi tu, utilizator. Cert este insa ca odata ce deschizi un director de turism trebuie sa incepi sa cauti acolo ca intr-un alt motor de cautare. De ce? Pentru ca sunt atat de multe locatii inscrise acolo incat cautarea a devenit dificila. Poate este si un interes al agentiilor de turism ca aceasta cautare sa fie apanajul unor specialisti. 
     Administratorul unei pensiuni imi spunea zilele trecute ca nu ii este cautata locatia desi este inscrisa in directoare de turism. Locatia este una de exceptie dar solutia adoptata pentru promovare se pare ca nu da rezutatele scontate. Promovarea site-ului pe motorul de cautare poate fi o solutie. Este ca si cum administratorul de locatie ar prelua volanul promovarii. Mesajele directe catre potentialul client au o putere de necontestat in marketing si pot fi adaptate exact publicului tinta. Costurile promovarii pot fi corect adaptate la rezultatele obtinute si resursele financiare vor fi  consumate cu eficienta.
        Asa cum si in alte domenii nu exista solutii fara cusur asa si aici este bine de amintit ca:
       "Intreaga viata este experimentare. Cu cat faci mai multe experiente, cu atât este mai bine." (Ralph Waldo Emerson).

Comentarii

Postări populare